Brewdog Nanny State – Alcohol free hoppy ale

brewdog nanny state cap

Brewdog Nanny State wordt gebrouwen door Brewdog, een brouwerij in de UK van ondertussen zo’n 750 werknemers. In 2007 gestart door Martin & James op de leeftijd van 24 jaar.

Nanny State is een alcoholvrij biertje (0.5% alcohol), met 5 soorten hop (Centennial, Amarillo, Columbus, Cascade and Simcoe) en 8 soorten mout.

Review Brewdog Nanny State Yentl: 5/10

Een biertje dat ik zag staan in Albert Heijn. Ik had niet gezien dat het een alcoholvrij biertje was op voorhand, maar werd vooral verleid door het mooie etiket. Toen we het flesje uitschonken werden we nog meer verleid door de geur. Een geweldige IPA geur, zeer rijk aroma door de verschillende hopsoorten en mout. We wisten ondertussen wel al dat het een alcoholvrij biertje was.

De smaak viel ons echter gigantisch tegen. Na zo’n hoge verwachten (geschept door de geur) was de waterachtige smaak een heuse tegenvaller. Begrijp me niet verkeerd, het is één van de betere alcoholvrije biertjes die ik al gedronken heb. Maar de geur schiep te hoge verwachtingen, wat zich uit in de score.

Review Brewdog Nanny State Leander: 5/10

Brewdog de naam op zich is geweldig! Het etiket spreekt je direct aan! Toen Yentl me het flesje gaf was ik direct verkocht, dit bier ging voor mijn dag afsluiten en vervolledigen. De geur deed me direct denken aan een IPA bier en zoals jullie weten is dit een bier dat ik graag drink. Niets kon me nog tegen houden!!!

Tot ik proefde, De geur en de gedachte dat ik een heerlijk IPA bier ging drinken verdwenen als sneeuw voor de zon. Yentl sprak de woorden: “Kijk eens naar het etiket!” Ik was stomverbaasd 0,5% en alles viel op zijn plaats. Geweldige geur maar van smaak zat enkel het bittere van een IPA biertje erin. Heel jammer want de geur wekte verschillende gevoelens op maar van smaak lostte dit niets in. Als zij op vlak van smaak dit bier aanpassen is dit een gat in de markt en heerschappij over de non-alcoholische dranken ligt in handbereik. Mensen van brewdog jullie staan vlak voor de finish het enige wat jullie nog moeten doen is de prijs binnenhalen.

 

Brewdog (0.5%)

Nanny State

Categorie: Bier
Subtype: IPA
Herkomst: Balmacassie commercial park, ellon (UK)

brewdog nanny state cap