Baltic dubbel en tripel van Insel Brauerei

baltic bottles

Onder het moto het oog wil ook wat hebben we ons deze keer laten verleiden door de verpakking. Elk flesje van de Rügener Insel Brauere wordt zorgvuldig ingepakt in een een papieren verpakking.

Ieder bier van de Insel Brauerei wordt gehopt met natuurlijke hopbellen, vergist met 2 gistrassen in lage, open gistkuipen, wordt ongefilterd op fles afgevuld en heeft navergisting op fles.

Bij Albert Heijn hadden ze enkel nog de Dubbel en de Trippel voorradig, vandaar dat we er slechts 2 geprobeerd hebben.

Review Baltic Dubbel en Tripel Yentl: D 7,5/10  T 6,5/10

Deze biertjes mogen iets warmer gedronken worden (16°), op deze manier komen de smaken volledig tot hun recht. Ik ben zelf meer fan van verfrissende biertjes, maar de smaken konden me wel bekoren. Vooral de wijnachtige smaak van de dubbel (door de druiven) vond ik uniek. De tripel vond ik iets te droog, maar wel lekker van smaak.

Review Baltic Dubbel en Tripel Leander: D 6/10  T 7/10

Het speciale aan deze biertjes zoals Yentl al zei is dat deze op een temperatuur van 16 graden. Dit is heel uniek want vaak worden bieren of iedereen denkt dat bieren veel frisser worden geserveerd. Mijn eerste indruk is wel dat je veel meer smaken proeft maar omdat het moet gedronken worden op een hogere temperatuur lijkt het ook veel zwaarder. De smaken waren zeer uitgebreid en normaal ben ik een voorstander van triple bieren maar eigenlijk vond ik de dubbel beter smaken. Veel meer smaak maar ook zachter. De lage score komt door de temperatuur waarop het bier moet geserveerd worden.

Baltic (8.5%)

Categorie: Bier
Subtype: Dubbel & Tripel
Herkomst: Rambin Rügen (Duitsland)

baltic bottles